Avustralya Güneybatı Queensland’de bilim insanları, resmi olarak ülkede bulunan en büyük dinozor çeşidini keşfettiklerini açıkladı.
Dünyanın da en büyük dinozorlarından biri olarak kabul edilen keşifle ilgili bilim insanları, tıbbın Titanozorlar olarak bilinen, bitki yiyen bir Australotitan cooperensis olduğunu bildirdi.
BACAK UZUNLUĞU 5 İLA 6,5 METRE ORTASINDA
Keşfedilen dinozorun uzunluğunun 25 ila 30 metre ortasında olduğu belirtilirken, 92 ila 96 milyon yıl evvel yaşadığı tespit edildi.
Bacak uzunluğunun 5 ila 6,5 metre olduğu tespit edilen dinozorun daha evvel tespit edilen Brachiosaurus ve Apatosaurus tiplerine benzeri olduğunun altı çizildi.

BİRİNCİ KESİMİ 2007 YILINDA TESPİT EDİLDİ
Birinci modülü 2007 yılında Eromanga Havzası’ndaki Cooper Creek yakınlarında keşfedilen tıbbın geçtiğimiz günlerde de kürek kemikleri, uzuvları ve pelvik kemiklerinin bulunduğu belirtildi.
Dinozor araştırmasında yer alan paleontolog Robyn Mackenzie, dinozor kemiklerinin pozisyonu, boyutu ve kırılganlığının, kalıntıların daha evvel bilinmeyen bir çeşide ilişkin olduğunun resmi olarak belirlenmesinde gecikmeye neden olduğunu söyledi.
YÜKÜ YAKLAŞIK 67 TON
Mackenzie, “Böyle büyük, kırılgan kemiklerin incelenmesi ve temizlenmesi sözün tam manasıyla yıllar aldı” dedi.
Eromanga Havzası’nda yaklaşık 15 dinozorun kalıntılarının bulunduğu açıklanırken Cooper’ın uzuvlarının uzunluklarına ve etraflarına dayanarak dinozorun yaklaşık 67 ton tartısında olduğunun varsayım edildiği bildirildi.